با خواص تمشک آشنا شوید

پایگاه اطلاع رسانی صاعقه

تمشک

 
 
 پایگاه صاعقه::تمشک میوه ای ترش و شیرین و پرطرفدار است که میانه خوبی با انواع دسرها دارد. این توت خوشرنگ و خوشمزه علاوه بر طعم و زیبایی، خواص زیادی نیز دارد.
 

تمشک میوه ای ترش و شیرین و پرطرفدار است که میانه خوبی با انواع دسرها دارد. این توت خوشرنگ و خوشمزه علاوه بر طعم و زیبایی، خواص زیادی نیز دارد. در ادامه شما را با گوشه کوچکی از خواص این میوه آشنا می‌کنیم.

تمشک محرک جنسی و اشتهاآور است. به دلیل وجود پکتین در این میوه می‌توان آن را یک ملین طبیعی دانست. تمشک یک میوه ضد روماتیسم، ادرارآور، تقویت و تصفیه کننده است که وضعیت سلامت عمومی‌را بهبود می‌دهد. این میوه برای مقابله با تب و نقرس نیز مفید است. افرادی که از افسردگی رنج می‌برند می‌توانند به این میوه اعتماد کنند. ترکیب آب تمشک با دیگر میوه‌های ریز و توت‌ها برای مقابله با تب و عفونت‌های ادراری و عفونت‌ها و مشکلات دهانی مفید است.دم کرده برگ این میوه به همراه عسل برای مقابله با اسهال و اسهال خونی مفید بوده و قرقره با آن گلودرد را تسکین می‌دهد. تانین موجود در برگ‌های تمشک برای مقابله با التهاب مخاط دهان، گلو و روده‌ها مؤثر است. دم کرده برگ تمشک برای بهبود و درمان هموروئید یا همان بواسیر مفید است. این افراد باید داخل وان یا تشت حاوی این دم کرده بنشینند. شما می‌توانید از دم کرده گل‌های تمشک نیز برای کاهش تب و بهبود سرماخوردگی و رماتیسم استفاده کنید.


موارد منع مصرف

مصرف تمشک برای افرادی که از مشکلات کلیوی رنج می‌برند توصیه نمی‌شود. البته قبل از این تصور می‌شد افرادی که از دیورتیکولوز (وجود چندین دیورتیکول در کولون) رنج می‌برند نباید میوه‌هایی مانند تمشک، شاه توت و توت فرنگی و غیره بخورند. چون امکان دارد دانه‌های ریز در دیورتیکول‌ها گیر کنند. اما نتایج بررسی‌های علمی‌چنین فرضیه ای را تایید نمی‌کنند. به گفته محققان نیازی نیست که در صورت ابتلا به دیورتیکولوز از مصرف تمشک خودداری شود. البته در برخی افراد دانه‌های ریز موجود در میوه‌ها می‌تواند باعث تحریک روده شوند. اگر چنین احساسی دارید حتما با متخصص تغذیه مشورت کنید.
 

برای مقابله با یبوست

تمشک سرشار از فیبر است و به این ترتیب نیز به سلامت روده‌ها کمک می‌کند. سلولز موجود در دانه‌های ریز موجود در این میوه با مشکلات مربوط به هضم غذا مقابله کرده و دفع غذا را سرعت می‌دهد. به این ترتیب که با یبوست مقابله می‌کند. بنابراین اگر از این مشکل رنج می‌برید می‌توانید به این میوه اعتماد کنید.

 

مقابله با بیماری‌های قلبی و عروقی

نتایج پژوهش‌های متعدد نشان می‌دهند که تمشک برای مقابله با اکسایش کلسترول بد مؤثر بوده و به این ترتیب به کاهش خطر بیماری‌های قلبی و عروقی کمک می‌کند. نتایج بررسی‌های دیگر نیز نشان می‌دهند که الاژیک اسید موجود در این میوه باعث کاهش رسوب پلاک در آئورت شده و کلسترول خون را کاهش می‌دهد.تمشک یک درمان طبیعی برای مقابله با پیری سلول‌ها بوده و جوانی پوست را حفظ می‌کند. آنتی اکسیدان‌های موجود در این میوه کوچک باعث بهبود خاصیت ارتجاعی پوست شده و قوام آن را بالا می‌برد

 

ضد سرطان

تمشک حاوی نوعی از فلاوونوئیدها به نام آنتوسیانین است که رنگ زیبای آن نیز مدیون این رنگدانه‌های قرمز می‌باشد. این رنگدانه‌ها خواص آنتی اکسیدانی بالایی دارند و به طور طبیعی اثرات رادیکال‌های آزاد را در بدن کاهش می‌دهند. تمشک همچنین باعث کاهش رشد سلول‌های سرطانی شده و از بروز بیماری‌های قلبی و دیگر بیماری‌های مزمن جلوگیری می‌کند.

 

منبع ویتامین‌ها و مواد معدنی

تمشک با ۱۳۰۰ میلی گرم ماده معدنی برای هر ۱۰۰ کیلوکالری یکی از میوه‌های تازه و سرشار از مواد معدنی است. این میوه قرمز همچنین سرشار از ویتامین c است. هر ۱۰۰ گرم از این میوه حدود ۳۰ درصد نیاز روزانه بدن به این ویتامین را تأمین می‌کند. برای اینکه سرحال و شاداب باشید و از خستگی‌های زودگذر دور بمانید حتما تمشک را وارد سبد میوه تان بکنید.

 

یک ماده غذایی سالم

خوردن این میوه لذت بخش است و شما می‌توانید بدون ترس از چاق شدن از آن نوش جان کنید. هر ۱۰۰ گرم تمشک ۳۸ کیلوکالری دارد و یک سهم غذایی از آن کمتر از ۲ درصد کالری کل روزانه را به بدن می‌رساند. شاخص گلیسمی‌پایین میوه برای همه و به‌خصوص افراد مبتلا به دیابت یک نقطه قوت محسوب می‌شود.

 

برای داشتن پوست سالم و صاف

تمشک یک درمان طبیعی برای مقابله با پیری سلول‌ها بوده و جوانی پوست را حفظ می‌کند. آنتی اکسیدان‌های موجود در این میوه کوچک باعث بهبود خاصیت ارتجاعی پوست شده و قوام آن را بالا می‌برد. این میوه برای مقابله با قرمزی پوست نیز مفید است چون باعث تقویت رگ‌های خونی شده و سرخی پوست را کاهش می‌دهد. به یاد داشته باشید هر چه تمشک تیره تر باشد قدرت آنتی اکسیدانی آن بیشتر است. این قانون در خصوص آب تمشک نیز صدق می‌کند.

 


 

این صفحه را به اشتراک بگذارید